Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 7 januari, 2022 - 15:35Uppdaterad: fredag, 7 januari, 2022 - 17:16
  • Lågstadiet öppnar som vanligt efter jullovet på måndag. Arkivbild.

Det blir närundervisning i lågstadiet

Trots att Ålands lärarförening vädjar om att terminen ska inledas med distansundervisning säger utbildningsminister Annika Hambrudd (C) att landskapsregeringen i dag, fredag, inte har några sådana planer.

- Samarbetsgruppen har kommit fram till beslutet om att öppna låg- och mellanstadieskolorna efter en noggrann övervägning. Läget bevakas hela tiden, och om det behövs kan en eller flera skolor stängas, säger hon.
Lärarföreningen oroar sig över att den rådande epidemisituationen, begränsade utrymmen och personalresurser i skolorna ska göra det omöjligt att förhindra nya utbrott, som kan leda till att såväl personal som barn och familjer kan bli sjuka eller satta i karantän.
- Visserligen sprids viruset snabbare nu än tidigare, men den fakta vi har visar också dels att färre blir svårt sjuka av omikron och att barn inte verkar bli särskilt sjuka. Man kan spekulera kring en situation där ett större antal lärare och annan personal, barn och familjer behöver sättas i karantän på grund av ett utbrott, men å andra sidan kan distansundervisning också leda till att många behöver ta ledigt och vara hemma med sina barn, säger Annika Hambrudd.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »