Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 juni, 2017 - 11:48Uppdaterad: måndag, 12 juni, 2017 - 13:03
  • Jerker Örjans ska besvära sig mot stadsfullmäktiges beslut att bevilja ett tilläggsanslag om 250.000 euro till Pommerns docka. Foto: Tomas Tornefjell

Besvär mot Pommernbeslut

Jerker Örjans har beslutat sig för att lämna in ett besvär till Ålands förvaltningsdomstol mot stadsfullmäktiges beslut att bevilja ett tilläggsanslag om 250.000 euro till Pommerns docka.

 I sitt besvär skriver Jerker Örjans bland annat att beslutet har tillkommit i felaktig ordning, inte följer lagen, och att stadsfullmäktige har överskridit sina befogenheter.

-Anbudsgivarna har inte behandlats likvärdigt, vilket sannolikt har lett till att staden gått miste om konkurrenskraftiga offerter, dessutom finns det brister i beredningen kring projektets ekonomiska och tekniska konsekvenser, säger Jerker Örjans.

Angående den oro som finns för att hans besvär ska leda till en kraftig fördröjning av Pommern-projektet säger Örjans att han använder sin demokratiska rätt att besvära sig.

-Vi som talar för ett alternativ till en betongdocka för Pommern har försökt få till en timeout för projektet, men eftersom det har misslyckats återstår enbart alternativet att lämna in ett besvär, säger Jerker Örjans.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »