Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 september, 2022 - 20:37Uppdaterad: fredag, 21 oktober, 2022 - 11:27

Lagtinget diskuterade hjälp till barnfamiljer

Frågan om inte ålänningar borde ha samma förmåner som medborgarna i riket aktualiserades av lagtingsledamot Camilla Gunell (S) när lagtinget under måndagens plenum diskuterade förslaget till tredje tilläggsbudget för år 2022.

   -Jag lovar att Socialdemokraterna ska skriva en motion, där vi föreslår att landskapsregeringen värderar de åländska hushållens och barnfamiljernas situation som lika problematisk som den i riket, sa Camilla Gunnel.

Hon påpekade även att landskapsregeringen har alla möjligheter att ge ett extra stöd via barnbidraget, eftersom det är åländsk behörighet.

Infrastrukturminister Christian Wikström (OB) som svarade för landskapsregeringen sade att Åland generellt har högre stödnivåer än i riket och att det kan vara en anledning till att inte betala ut ett extra barnbidrag.

Camilla Gunell svarade att de högre stödnivåerna på Åland beror på att kostnadsläget är högre än i riket.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »