Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 24 februari, 2021 - 15:14

Fifax beviljas permanent näringsrätt

Fiskodlings- och fiskförädlingsföretaget Fifax Ab i Eckerö har beviljats permanent näringsrätt.

Tidigare fanns kravet att minst hälften av bolagets styrelseledamöter har åländsk hembygdsrätt eller är bosatta på Åland sedan minst fem år tillbaka. Den 18:e februari trädde nya regler i kraft för åländska bolagsstyrelser som innebär att det räcker med att en styrelseledamot och dess ersättare är ålänning. Nu önskar Fifax gå in för en ny styrelsesammansättning enligt den modellen. Bolaget har en extra bolagsstämma på fredag där en ny styrelse ska väljas.
- Vi ändrar antagligen styrelsen så att det passar bättre , det har varit positivt i styrelsen nog, men vi behöver lite ny vind, säger styrelseordförande Pentti Kulmala.
Han framhåller att han tycker att det är viktigt med minst en ålänning i styrelsen och att det kravet är positivt, men uppskattar att man nu ges fria händer att välja riktigt kompetenta personer till styrelsen.
Bolaget står inför en strategisk utveckling och expansion och har nyligen knutit till sig flera stora investerare. Enligt styrelseordförande Pentti Kulmala så finns det bland investerarna både de som vill och inte vill sitta i styrelsen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »