Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 november, 2010 - 06:09Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Alkoholen har stor betydelse<br>för åländsk ekonomi

Åland är i samma klass som ett franskt vindistrikt när det gäller alkoholens betydelse för ekonomin. Det säger Jouko Kinnunen, ekonom och statistiker vid Ålands statistik- och utredningsbyrå, Åsub. Ålands radio inleder i dag en vecka med alkoholen som tema i våra sändningar. Vi börjar i dag med ekonomin. Fem till sex procent av Ålands bruttoregionalprodukt vilar på alkoholförsäljningen, med den skattefria försäljningen ombord på färjorna som helt dominerande. I fjol var Ålands bruttoregionalprodukt, alltså den totala konsumtionen av varor och tjänster i samhället, 1 miljard euro. Av det stod alltså alkoholen för 50-60 miljoner euro. I morgon publicerar Åsub en utredning om tax free-försäljningens betydelse för den åländska ekonomin. I våra eftermiddagssändningar berättar vi om de kostnader som alkoholen orsakar samhället.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »