Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 augusti, 2011 - 13:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Flera listor i Föglö trots allt

Det blir, som vid tidigare val, flera kandidatlistor i kommunalvalet i Föglö. Centern och liberalerna försökte få till stånd en enda, partipolitiskt obunden, kandidatlista men det lyckades inte. -Vi konstaterade att det kan bli för brett mellan åsikterna om det finns representanter från både Obunden samling och Ålands framtid samt socialdemokrater på samma lista. Särskilt när det gäller ersättare kan det bli problem, säger liberalen Torsten Sundblom. Förslaget om en gemensam lista motiverades med att det finns få partipolitiskt aktiva i kommunen och att många inte ställer inte upp eftersom de inte vill förknippas med ett specifikt parti. Nu kommer åtminstone centern och liberalerna att organisera varsin lista där det också kommer att finnas kandidater som inte hör till något parti. I förra valet fanns tre listor i Föglö.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »