Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 november, 2011 - 11:56Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Sottunga vill dra nytta<br>av satsning på vindkraft

Sottunga kommun har ansökt om pengar från Europeiska regionala utvecklingsfonden till ett förprojekt som handlar om att utreda hur kommunen ska kunna dra nytta av en eventuell satsning på vindkraft. -Om elkabeln byggs och Åland kommer med i det finska tariffsystemet så kan Ålands vindenergi komma att placera en anläggning på Sottunga för att ta hand om den el som produceras, säger Sottungas kommundirektör Christer von Essen. Om en sådan satsning blir verklighet kommer det, enligt von Essen, att behöva byggas bostäder och andra lokaler på Sottunga som kommunen skulle kunna ha nytta av när arbetet med den nya anläggningen är klar. -Vi vill titta närmare på om vi kan vara med och bygga för att sedan kunna ta över byggnaderna, säger Christer von Essen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »