Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 18 oktober, 2019 - 12:49

Prövningsnämnden för ÅMHM utökas

Landskapsregeringen har beslutat att prövningsnämnden för Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, ska kompletteras med Paula Linderbäck, som blir ledamot med teknisk kompetens.

Jouni Huhtala som har hälsoskydd som sitt område i nämnden har nu också utsetts till vice ordförande.

Prövningsnämnden för ÅMHM består i övrigt av ordföranden Ulrika Sandell-Boman, med kompetens inom biologi och ekonimi, Olof Bergroth, med näringslivet som sitt specialområde samt juristen Camilla Johansson.

Landskapsregeringen konstaterar även att en ändring av ÅMHM-lagen har beslutats av lagtinget den 9.9.2019. Där finns vissa ändringar i bestämmelserna om prövningsnämnden för ÅMHM, bland annat avseende krav på att medlemmarna ska ha kännedom om hållbar utveckling. Lagen är för tillfället på lagstiftningskontroll vid republikens president.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »