Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 2 juli, 2018 - 05:47Uppdaterad: torsdag, 5 juli, 2018 - 10:47
  • Landskapsregeringen åkte liksom tidigare till Almedalen med skolfartyget Michael Sars, avresan gick i går. Arkivfoto: Jonathan Borg.

Landskapsregeringen avreste till Almedalen

Även i år reser landskapsregeringen till Gotland för att delta i Almedalsveckan. En resa som ger mycket enligt projektledaren på landskapsregeringen Gunnar Westerholm.

– Framförallt ser jag det som våra politikers fortbildningsdagar. Vi som är tjänstemän kommer ofta ut på fortbildningstillfällen, något politikerna inte så ofta gör. På Almedalen hittar man allt som äger rum inom samhällsdebatten, säger Westerholm.

Ungefär 20 000 euro kostar resan varje år, varav det mesta enligt Westerholm är internfakturering.

– Det är pengar som går tillbaka in i landskapet, vi har också en del inkomster. Räknar vi bort internfaktureringen kostar det bara några tusenlappar.

Deltar gör finansminister Mats Perämaa, kansli- och kommunminister Nina Fellman, social- och hälsominister Wille Valve, ett antal tjänstemän och Ålands natur- och miljö. På plats planerar man att ha ett antal seminarier och allmän information kring Åland. Nytt för i år är att man planerar att marknadsföra evenemanget Alandica debatt som arrangerades för första gången i år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »