Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 6 september, 2010 - 12:57Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Viveka Eriksson om valpejlingen

Liberalerna brukar ligga dåligt till i Nya Ålands valpejlingar. Det konstaterar partiordföranden, lantrådet Viveka Eriksson, efter att den pejling som tidningen publicerade i dag visar att partiet skulle halveras om valresultatet skulle bli som valpejlingen visar. Men pejlingen är inte vetenskapligt gjord och statistiskt säkerställd. Det är 100 personer som tillfrågats i en gatugallup. Trots det vill Viveka Eriksson ändå dra vissa slutsatser av valpejlingen. -Vi står på barrikaderna och tar obekväma beslut, det är tärande för ett regeringsparti, säger hon. I Nya Ålands valpejling tappade också regeringskollegan centern stöd, men inte alls lika mycket. Socialdemokraterna gick fram stort, och framåt gick också obunden samling frisinnad samverkan. Men valpejlingen är alltså inte vetenskapligt gjord.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »