Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 12 maj, 2021 - 17:36Uppdaterad: onsdag, 12 maj, 2021 - 18:02

Vittne: ”Han skrek hjälp mig, hjälp mig”

Den andra rättegångsdagen i det så kallade Eckerömordet avslutades med några av de många vittnesmål som ska gås igenom i ärendet. 

En granne till den avlidne mannen berättade att han under mordkvällen hörde en röst skrika ”Hjälp mig, hjälp mig” och möttes av en svårt brännskadad och sotig man.
Han larmade då efter hjälp, gav första hjälpinsatser och hjälpte mannen att ringa en anhörig. 

Ambulanspersonal vittnade om att mannen var så svårt skadad att det inte gick att ge all nödvändig hjälp på plats. Det gick inte att sätta en så kallad infart utan man hjälpte med syre och värme tills helikoptertransport anlände och förde honom till ÅHS. 

Där mötte också polis upp. En polisman vittnar om att de hann få en kort berättelse om vad som inträffat innan mannen till slut blev okontaktbar. 

Den brandman som var först på plats vid den brinnande bostaden berättade i rätten att det först såg ut som en vanlig brand, men med kännedom om att en person skadats väcktes misstankar om annat.
Bland annat upplevde han en konstig lukt. 

Rättegången fortsätter på fredag med fler vittnesmål, bland annat med personal från socialen som ska berätta om vårdnadstvisten mellan den avlidne och hans exfru, den yngre kvinnan som misstänks för mordet. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »