Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 mars, 2022 - 06:32Uppdaterad: onsdag, 16 mars, 2022 - 10:40
  • Exfrun och hennes försvarare Marcus Hamro-Drotz i Åbo hovrätt. Foto: Felicia Bredenberg.

Eckerömordet: Exfrun och väninnan hörs i dag

I dag kommer båda av de morddömda kvinnorna att höras, exfrun till den mördade mannen och hennes väninna.

Men eftersom det endast är exfrun som överklagat tingsrättens dom hörs väninnan endast i bevissyfte. Ett barn till den mördade mannen ska också vittna under dagens förhandlingar.

Gårdagen ägnades i huvudsak åt den skriftliga bevisningen. En stor del av dem kretsar kring data och analyser av data som funnits i de båda kvinnornas mobiltelefoner, särskilt kommunikationen som skett via Messenger. Enligt vad väninnan berättat i förhör och i tingsrätten var ett meddelande med en tumme upp deras gemensamma tecken för att det skulle byta till deras respektive fejkkonton. Fejkkontona har skapats månader innan mordet och det är genom dem som de kommunicerat om mordplanerna. Ex-frun har nekat till detta, men polisens data talar emot henne då man bland annat har hittat spår av bägge fejkkonton i hennes mobil och surfplatta

Flera av de skriftliga bevisen rörde den infekterade vårdnadstvisten mellan den mördade mannen och exfrun angående deras gemensamma barn, något som enligt åklagaren, tingsrätten och väninnans tidigare vittnesmål låg till grund för dådet.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »