Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 mars, 2022 - 14:41Uppdaterad: tisdag, 8 mars, 2022 - 17:32
  • Ålands lagting. Foto Malin Henriksson

"Viktigt att programmet efterföljs"

Ett viktigt och bra program, det var den allmänna uppfattningen i lagtinget i går då landskapsregeringens nya alkohol-, narkotika-, dopnings-, tobaks- och spelpolitiska program debatterades.

Centerns Jörgen Pettersson sa att han varmt stöder programmet, men höjde samtidigt ett varningens finger.

- Ju mindre tillgång desto mindre bruk eller missbruk. Där är jag möjligen något bränd av det förra ANDTS-programmet som sa ungefär samma sak men som resulterade i en liberaliserad alkohollagstiftning. Där sa vi en sak men gjorde något annat.

Också Jessy Eckerman (S) framförde att det är bra att programmet uppdateras, men hon önskade att man ska titta närmare på frågan om problematiskt spelande hos unga.

- Det handlar i första hand inte om att man skuldsätter sig ekonomiskt, utan det visar sig på ett annat sätt så som isolering, skolfrånvaro, omvänd dygnsrytm och mycket stillasittande, sa hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »