Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 15 januari, 2024 - 11:29Uppdaterad: måndag, 15 januari, 2024 - 16:54

Vattenledning i Mariehamn sprängd – Ålands vatten: ”Det värsta borde vara över”

En vattenledning i Mariehamn har skadats vid en sprängning i samband med ett byggnadsarbete i Norrböle.

– Det kommer att innebära stora störningar och kan påverka hela södra Åland. Men det finns två ledningar och har vi tur är den ena oskadd, säger Christian Nordas, vd på Ålands vatten vid 11:30-tiden.

Staffan Eriksson vid Mariehamns stad säger vid 11.30 att man hoppas kunna ha vattenledningen avstängd inom en kvart och då borde alla ha vatten. I nuläget är det enligt honom inte nödvändigt att tappa upp vatten. 

Vid 12.15 på eftermiddagen säger Christian Nordas att det värsta borde vara över.
– Vi ser att vattnet börjar fyllas på i vattentornet i Mariehamn. Vi förlitar oss nu på den av de två ledningarna som fungerar. Att det gör det handlar bara om tur, säger Christian Nordas.
Nordas säger att Ålands vatten har material tillgängligt för att kunna reparera ledningen och börjar med det så fort det är möjligt. 
Enligt Christian Nordas ska en diskussion inledas om vad som hände då vattenledningen brast.

12:15 Artikeln uppdaterad med nytt citat av Nordas

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »