Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 11 april, 2018 - 11:08Uppdaterad: onsdag, 11 april, 2018 - 11:21
  • Veronica Thörnroos och Nina Fellman har olika syn på utskicket inför folkomröstningen i Sund.

Utskick inför folkomröstning kritiseras

-Det som står i utskicket är den uppfattning våra medlemmar i Sund har och man ska vara lite försiktig med att säga att dom far fram med osanning. Det säger Veronica Thörnroos, ordförande för centern som tillsammans med Obunden samling skickade ut flygblad inför söndagens folkomröstning i Sund.

Utskicket kritiseras av kansliminister Nina Fellman, socialdemokrat, som menar att det innehåller direkta osanningar. Som exempel nämner hon påståendet att landskapsregeringen nekar investeringsstöd för ett nytt kommunhus och att den nya kommunen tappar 500.000 i landskapsandelar och att regeringen inte ämnar korrigera det.

Nina Fellman och Veronica Thörnroos diskuterade frågan i Ålands Radio i går och hela den diskussionen kan man höra under fliken Åland idag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »