Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 december, 2018 - 06:08Uppdaterad: måndag, 17 december, 2018 - 17:21
  • Landskapet vill sälja m/s Ejdern. Arkivfoto

Tredje tilläggsbudgeten lämnades till lagtinget

I fredags lämnade landskapsregeringen den tredje tilläggsbudgeten till lagtinget och där finns bland annat det extra stödet på till jordbruket på grund av torkan.

Bränslekostnaderna för skärgårdstrafiken har blivit högre än beräknat och det har varit fler oförutsedda reparationer, så därför finns en post på 775.000 euro för att täcka dessa driftskostnader. Landskapsregeringen vill sälja m/s Ejdern och har som avsikt att låta fartyget ingå en totalentreprenad när norra linjen bjuds ut i vår.

I den tredje tilläggsbudgeten finns också extra landskapsandelar på 3,3 miljoner euro. Det var en miss gällande skolan i den nya lagstiftningen om landskapsandelssystemet som gjorde att det blev mindre pengar till kommunerna än vad det var tänkt och nu tillkommer alltså dom pengarna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »