Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 juni, 2020 - 09:06

Tre fel på samma gång

Polisen rapporterar att de under morgonen i går stoppade ett fordon i Mariehamn då föraren av fordonet pratade i mobiltelefon.

Vid närmare kontroll av fordonet uppdagades det att fordonet inte genomgått besiktning. En släpvagn var även kopplad till fordonet och lasten var inte surrad. Föraren misstänks för tre fall av trafikförseelse, och har delgivits böter.

Två fall av grovt äventyrande av trafiksäkerheten utreds efter gårdagen. Detta efter att två fordon, vid separata tillfällen, körts i hastigheter om 67 och 66 kilometer i timmen på 30-väg i Jomala. Båda förarna blev av med körkorten tillfälligt.

På en annan väg i Jomala där maxhastigheten är 50 kilometer i timmen fick polisen syn på ett fordon som körde 67 kilometer i timmen. Föraren delgavs böter misstänkt för trafikförseelse.

En arbetsplatsolycka inträffade i Jomala under dagen. Polisen har sänt information om olyckan till berörd myndighet, som tar beslut om vidare åtgärder.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »