Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 juni, 2024 - 08:12Uppdaterad: torsdag, 20 juni, 2024 - 12:48

Sjöbevakningen: Visa hänsyn på sjön i midsommar

Under midsommar är det många som rör sig på sjön och sjöbevakningen skickar en hälsning om att det är viktigt att alla tar hänsyn till andra som färdas på vattnet. 

Sjöbevakningen påminner om att alla farkoster måste ha en befälhavare som ansvara för båtens gång och säkerhet. Det är viktigt att kontrollera båtens skick och utrustning innan man ger sig iväg. 

Det är även bra att ha koll på hur väderrapporten ser ut, så att man inte blir överraskad av plötsliga väderomslag. 

I den största delen av de olyckor som sker till sjöss spelar alkohol en roll och sjöbevakningen skriver i sin hälsning att man inte ska köra båt alkoholpåverkad.  

Sjöräddningscentralens larmnummer är 0294 1000. Sjöbevakningssektioner rekommenderar att man installerar appen 112 Suomi i sin smarttelefon. Din position förmedlas direkt till räddningsmyndigheterna när du ringer nödnumret genom appen. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »