Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 juni, 2024 - 15:08
  • Briggen Tre Kronor af Stockholm. Bild från fartygets hemsida.

Jakob Johansson räddar svenskt fartyg

Jakob Johansson, som är ordförande och storägare i Viking Line, har köpt Briggen Tre kronor af Stockholm via sitt företag Maelir-koncernen. Detta var Ålands Sjöfart först med att rapportera.  

Den svenska kronprinsessan Viktoria är gudmor till fartyget Tre Kronor som till viss del byggd enligt ritningarna till HMS Gladan, men är anpassad till dagens säkerhetskrav, arbetsmiljölagar och andra ändrade förutsättningar. Bygget startade 1997 och sjösättningen ägde rum 2005. 

Att briggen köps upp innebär att konkursen klaras upp som bolaget lämnade in i höstas, att fartyget räddas och att fartyget blir kvar i Stockholm.  

Föreningens styrelse arbetar nu med att sätta upp ett rederi, lösa finansiering och framför allt se om de kan få henne seglande i sommar och i dagsläget ser det ut att bli i augusti. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »