Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 januari, 2011 - 08:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Sysselsättningen ökade kraftigt<br>i fiskförädlingsindustrin

Sysselsättningen har ökat med 50 procent till totalt 100 anställda. Den positiva utvecklingen har skett inom fiskförädlingsindustrin sedan det nya fiskeriprogrammet inleddes år 2007. I går beslöt landskapsregeringen att omdisponera en del av de totalt nästan sju miljoner euro som finns i programmet. 500.000 euro tas från stöden till vattenbruket och kommer i stället nu handel och beredning tillgodo. -Vi har redan utnyttjat 90 procent av de pengarna och har ansökningar om stöd för 330.000 inne, säger fiskeribyråns chef Jenny Eklund-Melander. Stödpengarna till handel och beredning handlar om investeringsstöd för fiskförädlingsindustrin till stora företag som Chipsters, men också till enskilda fiskare. Fiskeriprogrammet avslutas år 2013.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »