Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 3 december, 2017 - 14:14
  • Berusade personer sysselsatte polisen under lillajulhelgen. Arkivfoto: Ida Jansson.

Stökigt i nattvimlet

Det var rejält stökigt i nattvimlet i helgen.

Polisen berättar att ett slagsmål med flera inblandade bröt ut sent på natten mot lördagen och ärendet utreds som misshandel. Tidigare på lördagen avvisades 15-20 resenärer från ett fartyg och de uppträdde aggressivt mot hamnpersonalen. Polisen avvisade gänget från terminalen och grep en överförfriskad person som fick nyktra till på polisstationen.

Natten till söndagen uppstod bråk i samband med krogstängning. Två personer började slåss och polisen grep en av dessa och gav böter för tredska mot polis eftersom personen inte lämnade platsen trots flera uppmaningar.
Tidigare på natten hade polisen patrullerat inne på stadens krogar och en kraftigt berusad person som nekades inträde greps för att skydda personen då polisen ansåg att denne inte kunde ta vara på sig själv. En annan person som hade blivit utkastad från krogen och i samband med det gjort motstånd mot ordningsvakter fördes till polisstationen för att nyktra till. Den personen får böter för motstånd mot person som upprätthåller ordningen.

Polisen berättar också att man under helgen stängde ner flera störande hemmafester.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »