Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 13 april, 2018 - 07:20Uppdaterad: fredag, 13 april, 2018 - 07:26
  • Bildningsdirektör Kjell Nilsson bereder nästa års budget. Arkivfoto: Owe Sjöblom

Stödstudios föreslås i stadsskolor

Inom den givna budgetramen är det möjligt att starta upp så kallade studios i alla stadens skolor. Det skriver bildningsdirektör Kjell Nilsson inför bildningsnämndens möte på onsdag då budgeten för 2019 och ekonomiplanen för 2020-2021 ska diskuteras.

 En studio innebär undervisning i liten grupp för elever som inte klarar av hela skoldagen i vanlig klass och för elever i behov av extra stöd i sociala och emotionella situationer.

Nilsson skriver också att det finns möjlighet att starta två hälsofrämjande projekt, dels ett dansprojekt för högstadieflickor och dels en satsning på att hålla gymnastiksalen öppen två eftermiddagar så att högstadieelever kan komma dit och utöva någon idrott eller motionsaktivitet.
Utvecklingsbehov som inte kan finansieras inom given ram är enligt beredningen som nämnden tar del av på onsdag undervisning av elever på Ungdomens hus Boost, inköp av fler datorer till stadens skolor och mer finansiering av Medis.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »