Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 31 oktober, 2017 - 10:09Uppdaterad: tisdag, 31 oktober, 2017 - 10:12
  • Socialminister Wille Valve tror att det finns stöd i lagtinget för en satsning mot stereotypa könsroller och sextrakasserier. Arkivfoto: Ulf Weman.

Stereotyper och sextrakasserier ska motverkas

Ett femårigt projekt som ska skapa attityder mot stereotypa könsnormer och sexuella trakasserier föreslås i landskapsregeringens budgetförslag för nästa år.

Man vill avsätta 375.000 euro, det vill säga 75.000 euro per år, som aktörer kan söka för projekt i grundskolan, gymnasieskolan och inom fritidssektorn.

- Vi har sett att det här är något som behövs. Vi har haft några ganska dystra hälsa i skolan undersökningar där vi konstaterat att flickorna i tonåren mår sämre, säger socialminister Wille Valve, moderat.

Han tror att förslaget får stöd när lagtinget behandlar budgeten.

- Jag vet att det är väl förankrat i regeringspartierna och jag utgår från att övriga lagtingspartier har ett intresse av att vi jobbar för att öka respekten, säger Valve.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »