Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 oktober, 2019 - 17:49Uppdaterad: måndag, 14 oktober, 2019 - 18:01
  • Statsminister Antti Rinne och Ålands socialdemokraters ordförande Camilla Gunell och lantrådet Katrin Sjögren möttes i dag i Mariehamn. Foto Tomas Tornefjell

Statsministern besökte Åland

Statsminister Antti Rinne besökte Åland under dagen. På agendan stod företagsbesök, ett möte med landskapsregeringen och självstyrelsen företrädare och en stunds kampanjande med Ålands socialdemokrater.

Statsministern, som även är socialdemokraternas ordförande i Finland passade även på att besöka bibliotket i Mariehamn för ett samtal med Camilla Gunell, i egenskap av ordförande för socialdemokraterna på Åland

-Vi har många ärenden som behöver diskuteras mellan Åland och Helsingfors och det är glädjande att statsminister Rinne prioriterar ett besök till Åland, trots EU-ordförandeskap, statens budget och stora internationella ärenden som kräver uppmärksamhet.

Camilla Gunell säger att regeringen Rinne, som tillträde i juni, lanserade ett regeringsprogram som är det bästa, kanske genom tiderna, beträffande minoriteter, svenska språket och Åland.

-Nu är jordmånen god för fortsatta förhandlingar och det är ytterst viktigt att relationerna är goda och förtroendefulla, säger Camilla Gunell.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »