Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 17 oktober, 2017 - 06:04
  • Skulle Sottunga kunna ta emot flyktingar? Den frågan diskuteras i kommunen. Arkivfoto: Privat.

Sottunga diskuterar flyktingmottagning

Inflyttningsgruppen i Sottunga ska ta fram konkreta förslag på hur några flyktingfamiljer skulle kunna tas emot i kommunen och hur integrationen av dem skulle kunna förverkligas.

Det önskar kommunstyrelsen, berättar kommunsekreteraren Kennet Lundström i det senaste numret av Sottungas infoblad. Frågan var upp på det senaste styrelsemötet där man också önskade att inflyttningsgruppen skulle engagera sig i marknadsföring av outhyrda lägenheter i kommunen.

I infobladet berättar Kennet Lundström också att man två gånger skickat ut en anbudsförfrågan för grävning av avlopp från hamnen. Den andra förfrågningen gav tre anbud men alla var för dyra så en ny anbudsrunda görs men då med begränsning av arbetets omfattning.
- Det skulle vara viktigt att få detta arbete utfört eftersom arbetet med fiber och el i hamnen är beroende av att detta projekt kan genomföras, skriver Kennet Lundström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »