Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 29 april, 2020 - 17:37Uppdaterad: torsdag, 30 april, 2020 - 06:23

Smittspårningen visar att inga närstående smittats

Det har varit väldigt omfattande provtagning. Inga ytterligare har testats positivt. Faran är inte över, utan provtagningar fortgår, säger landskapsläkaren Knut Lönnroth.

Smittspårningen av den coronasmittade personen som är anställd på Oasen är klar. Testerna har visat ett negativt resultat för alla som har haft nära kontakt med individen, informerar landskapsläkaren Knut Lönnroth.

Provtagningen har utvidgats till andra som har arbetat på boendet, men som inte definerats som nära kontakter. Det finns inga tydliga tecken av smittspridning på boendet, utan det är en försiktighetsåtgärd som går ett steg längre än rekommendationerna från THL, institutet för hälsa och välfärd, berättar landskapsläkaren Knut Lönnroth.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »