Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 november, 2021 - 06:06Uppdaterad: måndag, 8 november, 2021 - 10:15
  • Michael Björklund, Foto: Linus Nilsson

SKUNK och Björklund bland pristagarna på svenska dagen

Skärgårdsungdomarnas intresseorganisation, SKUNK, och kocken Michael Björklund vinner båda pris på svenska dagen.

Priserna delades ut av Folktinget i helgen när man firade svenska dagen i Mariehamn, Åland 100 till ära. Michael Björklund tilldelas priset Ålandsambassadör.

–Michael Björklund är en stolt ålänning som tar varje chans han får att synliggöra Åland på ett föredömligt sätt. Han har alltid 1000 järn i elden och kan förmedla sin glädje för mat till barn, ungdomar, vuxna och äldre på ett engagerat och positivt sätt, skriver Folktinget i motiveringen.

SKUNK får Bojan Sonntag-priset.

–Coronapandemin innebar att aktiviteter och fritidssysselsättning ställdes in under långa tider. Isolationen var särskilt påfrestande för de unga och för en del har den sociala isolationen och distansundervisningen lett till ökad mental ohälsa, Skriver Folktinget som genom priset vill bidra till barn och unga i skärgårdens fritidssysselsättning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »