Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 januari, 2017 - 15:29Uppdaterad: onsdag, 18 januari, 2017 - 15:35

Skeptisism mot Brexit tidtabell

Igår sade Storbritanniens premiärminister Teresa May i ett tal att utträdet ur EU ska vara totalt, att man inte går in för ett partiellt medlemskap, associerat medlemskap eller något avtal som gör att britterna är halvt inne och halvt ute.

- Dom som röstade för utträdet jublade efter talet, medan de som ville stanna kvar fick sina farhågor besannade, säger Bernt Hellman som bor och jobbar i London.
Diskussionerna om britternas utträde ur EU ska inledas på allvar i mars och målsättningen är att det ska vara klart under 2019. Hellman menar att det finns en viss skeptisism mot den tidtabellen. Att utträdet kan vara klart till 2019 tror nog ganska många är möjligt, men att alla avtal och förhandlingar om handel, tullar och dylikt är klara tills dess finns det många som håller som otroligt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »