Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 februari, 2018 - 15:07Uppdaterad: tisdag, 27 februari, 2018 - 16:04
  • Infrastrukturminister Mika Nordberg säger sig förstå kritiken mot tillfälligt reducerad trafik.

Skärgårdsbor kritiska till reducerad trafik

Mellan den 5 och 16:e mars är trafiken reducerad på linjen Hummelvik-Torsholma. Det här ställer till problem för flera skärgårdsbor.

 En av dem är Mathilda Öström som pendlar från Lappo till Kumlinge för att jobba som lärare. Men det är inte möjligt under två dagar i veckan med den nya turlistan.

- Det är upprörda känslor på Brändö nu. Här ser vi hur skärgårdsperspektivet ser ut. Man kör över befolkningen totalt, säger hon.

Orsaken är att både m/s Ejdern och m/s Viggen ska dockas. Då flyttas ms Knipan till linjen Osnäs-Åva och därmed saknar linjen Hummelvik-Torsholma ersättande fartyg.

-Det är helt klart att det är en kapacitetsneddragning och jag har full förståelse för att det finns resenärer som blir begränsade i sitt resande, säger trafik- och infrastrukturminister Mika Nordberg. Men han menar att man försöker med flera alternativ för pendlarna mellan Kumlinge och Brändö.

Mathilda Öström lämnar i dag in en skrivelse till landskapsregeringen i protest mot detta.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »