Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 13 april, 2018 - 15:26Uppdaterad: måndag, 16 april, 2018 - 12:04
  • MSF behöver inte betala 26.000 euro i vattenräkning. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Sänkt vattenräkning för MSF

Mariehamns Seglarförening, MSF, behöver inte betala hela sin vattenräkning från i fjol på drygt 26.000 euro.

Infrastrukturnämnden har godkänt en anhållan om att sänka räkningen med drygt 5.400 euro trots att den höga räkningen berodde på två olika vattenläckor hos MSF under säsongen 2017.

Infrastrukturnämnden konstaterar att stadens VA-verk inte brustit i sina förpliktelser och att ansvaret för de rörinstallationer som brustit legat hos MSF. Ett liknande läckage inträffade år 2002 då MSF och hamnverket uppmanades införa rutiner så att liknande läckor i framtiden kan upptäckas tidigare. Nu betonar infrastrukturnämnden att några liknande uppgörelser inte godkänns i framtiden.

Infrastrukturnämnden godkände i går bland annat också ett förslag att sälja parkeringsplatser i Nyfahlers parkeringsgarage som anses ha en dålig nyttjandegrad. Priset för en plats skulle i år vara 32.500 euro. Den frågan går vidare till stadsstyrelse och -fullmäktige.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »