Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 augusti, 2019 - 11:17Uppdaterad: tisdag, 20 augusti, 2019 - 14:59

Saltvik skjuter upp kommunreform

Kommunstyrelsen i Saltvik beslöt att bordlägga ärendet om att utse representanter till förhandlingarna för kommunreformen.

Kommundirektör Ewa Danielssons, förslag var inför mötet att styrelsen skulle utse representanter, men Runar Karlsson föreslog bordläggning av ärendet till första möte nästa år och det röstade alla i styrelsen för utom Jan Lindgrén som avstod från att rösta. Det betyder att det blir en ny kommunstyrelse som får ta sig an frågan efter valet.

Kommunstyrelsen kom också fram till att man föreslår inför fullmäktige att Saltvik ska godkänna avtalet för den gemensamma räddningsnämnden.

Saltvik menar att den misstro som framförts från Räddningsområde Ålands landskommuner behöver tas på allvar av värdkommunen Mariehamn, men att det samtidigt inte borde ligga som hinder för samarbete enligt det förslaget till avtal som finns.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »