Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 april, 2018 - 07:48
  • Beslutsgången vid Ålandsvägens ombyggnad kritiseras av stadens revisorer. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru

Revisorskritik mot projekt Ålandsvägen

Vid delegering av beslutanderätt bör det säkerställas att högre organ har möjlighet att övervaka beslutanderätten! Det skriver stadens revisorer som granskat fjolårets räkenskaper. Noteringen om delegering av beslutanderätten gäller den uppmärksammade ombyggnaden av första etappen av Ålandsvägen.

Revisorerna konstaterar att huvudentreprenören fakturerat cirka 17 procent över offerten främst på grund av sprängningsarbeten. Projektchefen har enligt entreprenadavtalet haft fullmakt att göra tilläggsbeställningar men revisorerna anser att avtalet innehåller delegeringar som inte fastställts av infrastrukturnämnden. Nämnden uppmanas förtydliga delegeringsbesluten för att öka genomskinligheten i förvaltningen.

Revisorerna noterar också att stadens bolag köpt tjänster av bolag som ledningen är närstående med och att övervakningen av upphandlingen av tjänster bör stärkas.

Stadsstyrelsen behandlar revisorernas rapport i dag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »