Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 mars, 2021 - 06:25Uppdaterad: fredag, 12 mars, 2021 - 09:45
  • Begränsningar och restriktioner fortsätter. Arkivbild.

Restriktionerna fortsätter

Landskapsregeringen tog under torsdagen det formella beslutet om att förlänga begränsningarna på både offentliga och privata sammankomster till den 21 mars.

Anledningen, som framkom redan på måndagens presskonferens, är att smittläget på Åland inte förbättrats tillräckligt mycket under de senaste två veckorna.
Offentliga tillställningar och allmänna sammankomster förblir således förbjudna, och det förblir en rekommendation att inte anordna privata tillställningar, ställa in hobbyverksamhet, undvika onödiga besök till offentliga anläggningar som till exempel simhallar och bibliotek, och att inte besöka butiker om det inte är nödvändigt.
Beslutet träder i kraft på måndag den 15 mars och förblir i kraft till söndag den 21 mars. Samtidigt togs även det formella beslutet om att hålla årskurs 7-9 stängt i alla åländska skolor även under inkommande vecka.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »