Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 28 september, 2017 - 17:06Uppdaterad: torsdag, 28 september, 2017 - 17:37
  • Renhållningen bygger lagringsområde i Jomala. På bilden ses återvinningscentralen i Norrböle, Mariehamn. Foto: Owe Sjöblom

Renhållningen bygger lagrings- och sorteringsområde

Nu ska ett område norr om Svinryggens deponi i Jomala Vestansunda bli nytt lagrings- och sorteringsområde för Renhållningen.

Renhållningen, som numera ingår i Transmar har ägt ett markområde på 3 hektar sedan 1980-talet och förutsatt att miljötillstånd beviljas ska vara klart att tas i bruk under detta år.

-Vårt område i Norrböle i Mariehamn är inte lämpligt för lagring eftersom det är ett litet område med många byggnader, säger Robert Nylund som är direktör för miljö och återvinning vid Transmar.

Vid Svinryggens deponi finns redan en sop- och återvinningsdeponi och när nu också Renhållningen förlägger sin avfallshantering dit följer det tanken som funnits sedan 80-talet, att koncentrera avfallshanteringen på ett ställe.

Det blir ingen mottagning av avfall vid det nya området, utan det blir Renhållningens interna sorterings- om lagringsområde.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »