Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 24 februari, 2021 - 10:44Uppdaterad: onsdag, 24 februari, 2021 - 13:48
  • Tallink Silja Galaxy i Västerhamn Foto: Malin Henriksson

Rederierna kräver inga coronatest

Både Tallink Silja och Finnlines har bekräftat till Ålands Radio att man inte kommer kräva ett negativt coronatest för att resa från Sverige till Åland.

Kravet från institutet för hälsa och välfärd, THL, är att den som reser in till Finland måste ha ett negativt covidtest, men Åland är ett undantag. Tidigare har de båda rederierna saknat tydliga riktlinjer på sina hemsidor gällande testkrav för den som vill resa till Åland.

- Informationen som vi får är från rederierna i Finland och de har inte gett oss information om att Åland är ett undantag, säger Erika Janson, pressansvarig vid Tallink Silja. Men efter att ha varit i kontakt med deras jurister kan hon bekräfta att inget test kommer krävas av den som ska resa till Åland.

Krista Orvomaa, ansvarig i frågan hos Finnlines sa senast att man följer rekommendationerna från THL. Men efter att man tittade närmare på situationen kommer man inte kräva ett negativt coronatest för de som reser med dem till Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »