Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 5 maj, 2010 - 07:27Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

"Rättssäkerheten får<br>ej vara kostnadsfråga"

Rättssäkerheten får inte vara en kostnadsfråga. Det tycker Ålands riksdagsledamot Elisabeth Nauclér efter att arbetsminister Anni Sinnemäki inte vill lägga resurser på att översätta anvisningarna om god revisionssed till svenska. Nu finns de centrala normgivande rekommendationerna enbart på finska och i ett spörsmål i riksdagen har Elisabeth Nauclér frågat regeringen hur man tänker lösa det faktum att svenskspråkiga revisorer är i en svagare ställning vid en ansvarsprövning. Sinnemäki vill i alla fall vänta tills den internationella revisionsstandarden införs i Finland, för att man då skulle kunna få den på svenska från Sverige. Men för närvarande har inte EU godkänt revisionsstandarden och den finns inte heller översatt till svenska i Sverige.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »