Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 december, 2012 - 11:44Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:17

Plogning kostar olika

Hammarlands kommun plogar alla vägar och infarter som är längre än 140 meter avgiftsfritt medan invånarna i Geta och Eckerö får ordna plogningen av privata vägar på egen hand. Det är stor skillnad mellan kommunerna på fasta Åland vad invånarna med privata vägar får betala för plogning. I princip alla kommuner har egna taxor och uträkningssätt, en del mer komplicerade än andra. En del kommuner har en engångssumma oberoende av hur lång väg det rör sig om och andra har varierande taxa beroende på längden. Dyrast är Lemland-Lumparland när det gäller en väg som är två kilometer eller längre, 558 euro kostar det från och med den första januari 2013. I Jomala kostar plogning av en väg som är 500 meter eller längre 153 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »