Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 september, 2024 - 14:47Uppdaterad: onsdag, 25 september, 2024 - 15:30
  • Snart har hela Åland utdelning av post varannan dag. Arkivbild.

Utdelning av post varannan dag på hela Åland leder till omställningsförhandlingar

Från och med nästa år blir det utdelning av post varannan dag på hela Åland och det leder till att Åland Post behöver minska personal. 

Därför inleds omställningsförhandlingar där det uppskattas att upp till fem personer kan komma att få ändrade arbetsuppgifter, gå ner i arbetstid eller sägas upp. 

Omställningsförhandlingarna inleds den 1 oktober och beräknas vara avslutade den 15 oktober. 

En stegvis övergång till varannandagsutdelning har införts under 2023 och 2024 och från och med nästa år gäller det även på Kökar, Kumlinge och Brändö. Det är också i de kommunerna som de berörda tjänsterna finns.  
Eivor Granberg, affärsområdeschef på Åland Post säger att man är öppen för förslag hur postverksamheten i skärgården ska skötas i framtiden.  
– Kanske en entreprenör kan sköta det på ett effektivare sätt. Besöken på postkontoren är inte så många per dag, kanske någon annan har möjlighet att kombinera det med någon annan verksamhet och då ha bättre öppethållningstider, säger Granberg. 

Nyheten uppdaterades klockan 15.21 med Eivor Granbergs kommentar.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »