Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 april, 2019 - 20:02Uppdaterad: torsdag, 4 april, 2019 - 06:48
  • Styrelsen befriades från ansvar och alla sittande medlemmar återvaldes då Ålandsbanken höll sin bolagsstämma för 2019. Foto: Felix Quarnström

Peter Wiklöf: "2018 bästa året någonsin för Ålandsbanken"

Ålandsbanken hade sitt bästa år någonsin 2018. Det sa vd Peter Wiklöf då företaget igår höll sin bolagsstämma.

- Hela den sittande styrelsen beviljades ansvarsfrihet och valdes in på nytt, vilket tyder på att våra aktieägare verkar vara nöjda med hur det har fallit ut, och vi har sagt till dem att 2019, som är Ålandsbankens hundrade år, förväntas se ungefär likadant ut.
Trots de pågående skandaler där ett flertal europeiska banker är under utredning för inblandning i penningtvätt upplever Wiklöf inte att Ålandsbanken tappat något förtroende, men att speciellt de svenska kunderna blivit mer försiktiga.
- Sådana saker reflekterar negativt på branschen som helhet. Det tenderar leda till strängare regelverk som också vi små banker lider av. Tittar man på kunderna på den svenska sidan finns det ett väldigt stort missnöje med bankernas agerande och varje gång en sådan skandal är i nyheterna får vi fler förfrågningar.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »