Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 4 december, 2018 - 10:17
  • Ålands tingsrätt. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Par frias från misstankar om barnmisshandel

Ålands tingsrätt har friat ett par som stod åtalade för att ha misshandlat sina tre barn under 2015 och 2016.

Tingsrätten konstaterar att det inte finns någon utomstående som bevittnat någon misshandel och ingen har sett blåmärken eller andra fysiska tecken på misshandel på barnen. Att barnen oberoende av varandra berättat om misshandeln för personal i skola och dagis utgör en stark indicie för att något har hänt i hemmet och tingsrätten menar att det finns tecken på att föräldrarna påverkat barnen att i förundersökningen säga att de inte blivit slagna. Men det går inte att utesluta att barnen fantiserat ihop händelserna och i brist på stödbevisning så kvarstår rimligt tvivel. Därför friar tingsrätten föräldrarna.

Pappan åtalades även för att ha misshandlat en man utanför en bar i Mariehamn förra året. Han medgav delvis gärningsbeskrivningen och efter att tingsrätten hört ett vittne samt målsägande så finner man det styrkt att misshandeln skett. Mannen döms till villkorligt fängelse i 30 dagar och han ska betala ersättningar på cirka 4500 euro, bland annat till målsäganden för sveda, värk, tillfälliga men, inkomstbortfall och rättegångskostnader.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »