Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 8 december, 2016 - 09:54
  • Persilja var den enda av Lilla holmens påfåglar som klarade sig när fågelinfluensan nådde Åland. Foto: Kjell Brändström.

En påfågel räddades från fågelinfluensan

En liten hackkyckling som fick sin revansch. Så kan man kanske beskriva Lilla holmens påfågel Persilja som mobbades och tvingades flytta, och som därför klarade sig när fågelinfluensan drabbade Lilla holmen.

Persilja föddes på Lilla holmen i juni i år och fick en tuff start i livet då de andra påfåglarna gav sig på henne. Men strandvakten Janina Nordblom tog sig an hackkycklingen och gav henne ett annat hem i Jomala Björsby, och det blev Persiljas räddning när fågelinfluensan drabbade Lilla holmen och de andra påfåglarna måste avlivas.
- Hon är den enda som klarade sig, säger Janina Nordblom.

Ska flytta tillbaka

Tanken är att Persilja ska flytta tillbaka till Lilla holmen när fågelinfluensan inte längre är ett hot, och då ska hon också få en ny påfågelfamilj.
- Jag har hört att det finns andra på Åland som har påfåglar och att de ska ge ägg och vuxna höns till Lilla holmen sen när epidemin lagt sig, säger Janina Nordblom.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »