Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 april, 2018 - 06:05

"Överför barnomsorgen till bildningsnämnden"

Överför barnomsorgen från socialnämnden till bildningsnämnden. Det tycker socialdemokraterna i Mariehamn och skriver i en motion till stadsfullmäktige att barnomsorg inte är är någon vårdverksamhet som syftar till att avhjälpa sociala problem utan i första hand en pedagogisk verksamhet.

 ”Om man uppfattar barnomsorgen i första hand som en pedagogisk verksamhet är det logiskt att att den placeras under bildningssektorns verksamhet”, skriver socialdemokraterna med Barbro Sundback som första undertecknare.

De tycker att också den allmänna ungdomsverksamheten som nu ligger under kultur- och fritidssektorn kunde ligga under bildningsnämnden.”På så vis skapas förutsättningar för att stadens resurser för barn och unga används optimalt”, anser socialdemokraterna i sin motion.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »