Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 augusti, 2011 - 07:28Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Osäkert budgetarbete<br>när kurserna sviktar

-Det är svårt att bedöma hur våra intäkter kommer att se ut framöver eftersom de bygger på hur mycket skattepengar staten får in. Det säger finansminister Mats Perämaa med anledning av oron på finansmarknaderna. Enligt en färsk konjunkturrapport från Finlands Näringsliv är de ekonomiska utsikterna för resten av året osäkra och tillväxttakten inom industrin har varit långsammare än beräknat. Samtidigt rapporteras om låga börskurser och risker för en ny lågkonjunktur på grund av finanskrisen i Europa. Allt det här påverkar också arbetet med nästa års landskapsbudget. - Vi har förberett oss på den här situationen, säger Mats Perämaa. Vi gav inte exakta budgetramar åt avdelningarna just med tanke på att vi kan stå i en situation där vi i snabb takt måste minska på utgifterna ytterligare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »