Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 28 maj, 2020 - 14:22Uppdaterad: torsdag, 28 maj, 2020 - 18:00

Oklart läge när det gäller inrikesresor i sommar

Beskeden när det gäller inrikesresor i sommar varierar stort.

På en presskonferens i dag sade kanslichefen på social- och hälsovårdsministeriet Kirsi Varhila att man avråder från fritidsresor i Finland. Men i går twittrade finska näringsministern Mika Lintilä (C) att han uppmanar till resor i hemlandet.

När Ålands radio i dag kontaktade det finska social- och hälovårdsministeriet uppgav man där att det just nu inte finns några officiella regler för hur man ska resa inom landet och att man diskuterar det som bäst.

Visit Åland har satsat stort på att marknadsföra Åland till den finska sidan i sommar. Niko Micklin som är projekt- och försäljningschef på Visit Åland säger att man nu inväntar mer förtydliganden om vad som gäller.

-Jag tolkar det som att det finns en positiv attityd till inrikes resande, samtidigt vet vi att finländare hittills har varit rätt bra på att följa regeringens restriktioner. Vi får följa med läget, säger Niko Micklin.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »