Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 7 juli, 2020 - 09:55Uppdaterad: tisdag, 7 juli, 2020 - 13:00
  • Nytt stöd ska hjälpa företagare som drabbats av coronapandemin.

Nytt företagsstöd att söka

Nu finns ett nytt stöd för företagare som drabbats av coronapandemin att söka.

Det är ett så kallat kostnadsstöd och riktar sig till sådana företag som tappat minst 30 procent av sin omsättning under pandemin om man jämför med samma period i fjol. Syftet med kostnadsstödet att minska antalet företag på väg i konkurs, genom att trygga kontinuiteten i företagsverksamheten och upprätthålla ekonomisk produktionskapacitet.

- Det här stödet på sammanlagt cirka 300 miljoner euro kan också sökas av åländska företag. I lagförslaget konstateras att stödet normalt är något som hör till självstyrelsens behörighet men som i denna coronakris också beviljas på Åland. Det är något jag är glad för eftersom det är något vi arbetat aktivt för. Det har varit motiverat, men inte varit något vi kunnat ta för givet, säger Mats Löfström, riksdagsledamot.

Det är statskontoret som betalar kostnadsstödet och på deras hemsida finns mer anvisningar om hur man ansöker om stödet.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »