Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 juni, 2010 - 16:46Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Nya rektorn för folkhögskolan<br>vill ändra antagningssystemet

Att lyfta statusen för folkhögskolan som utbildningsalternativ och försäkra sig om att de som söker dit också är motiverade och intresserade av att gå där. Det är ett angeläget mål för folkhögskolans nya rektor Maria Säll-Öfverström. Hon utsågs i dag till ordinarie rektor efter att ha skött jobbet som t f i ett års tid. -Ett sätt att nå det målet vore att gå ur den gemensamma elevantagningen och i stället sköta antagningen själv, säger Maria Säll-Öfverström. Därmed kunde skolan genom personliga intervjuer kunna garantera de motiverade eleverna studieplats på skolan, samtidigt som man redan i början av sommaren skulle veta vilka studerande man ska planera för. Frågan om hur folkhögskolan i framtiden ska anta studerande kommer att diskuteras i lärarkollegiet och direktionen under hösten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »