• M/s Gudingen går på södra linjen under högsäsong.
Publicerad: torsdag, 19 juli, 2018 - 16:12, uppdaterad: torsdag, 19 juli, 2018 - 17:46

Nordic Jetline kommenterar upphandling

Kai Knocke, som är vd för Nordic Jetline, har valt att kommentera landskapsregeringens nya upphandling på södra linjen via e-post.

Han skriver att Nordic Jetline har stor erfarenhet av att driva färjor i skärgården och att man alltid övervakar marknaden för nya affärsmöjligheter. Han vill dock inte säga om bolaget tänker lämna något bud i den nya upphandlingen.

Angående de klagomål som kommit när det gäller Nordic Jetlines skötsel av trafiken på södra linjen skriver bolagets vd att färjorna är gamla och att det med 100.000 passagerare alltid kommer att finnas några klagomål.

- Enligt min kännedom har dock majoriteten varit nöjd med verksamheten. Nordic Jetline har en stark organisation med stor kompetens inom sjöfart och för mig som ny vd är det också viktig att vi gör vårt bästa för att förbättra vår service där det är möjligt, för att betjäna våra kunder ännu bättre. Det skriver Kaj Knocke i ett svar till Ålands Radio.

Fler Nyheter

Video: Se hela pridetåget

Idag avslutas Åland pride med sedvanlig parad från västra hamnen till torget. Här kan du se hela tåget och höra en intervju med Regnbågsfyrens...

Trygghet ur ett nordiskt perspektiv

Elisabeth Rusdal och Andrea Hasselblatt intervjuas
Katastrofberedskap kom på tapeten när de nordiska kvinnoförbunden träffades på Åland för sin sommarkonferens.

ÅHS satsar på magnetundersökning

ÅHS satsar på magnetundersökning
-Det är en milstolpe för Ålands hälso- och sjukvård. Det säger styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson om den magnetresonanstomograf, MRT, som ÅHS har investerat i till sin röntgenklinik.

Naturliga orsaker bakom Torpfjärdens torrläggning

Det låga vattennivåerna i Torpfjärden i Jomala har inte orsakats av vägarbetena och installationen av den nya vägtrumman som ersatt den gamla. Den...

Dömd för hotfulla meddelanden

En 27-årig man har av tingsrätten dömts till 120 euro i dagsböter för olaga hot.

Trygg vardag tema för kvinnokonferens

Trygg vardag är temat för Nordens Kvinnoförbund, NKF, som i dag och i morgon samlas till konferens på Åland.

Stabilt resultat för Andelsbanken

Andelsbanken för Åland redovisar en rörelsevinst på drygt 2,9 miljoner euro för årets sex första månader. Resultatet är på samma nivå som för motsvarande period i fjol.

Böter för narkotikabrott och rattfylla

Böter och körförbud blev följderna för en 48-årig man som tingsrätten dömde för narkotikabrott, rattfylleri och fordonsskatteförseelse.

Företag stryks ur handelsregistret

12.000 företag och bostadsaktiebolag riskerar att bli strukna ur handelsregistret om de inte meddelar att det fortfarande har verksamhet. Det skriver Patent- och registerstyrelsen i ett pressmeddelande.