Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 21 november, 2011 - 12:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Nauclér debatterade mot minor

Finland är det sista EU-landet som inte anslutit sig till de 157 länder som skrivit på Ottawa-konventionen om förbud mot infanteriminor. Det påpekade riksledamot Elisabeth Nauclér under en debatt i riksdagen förra veckan om regeringsproportionen om godkännande av konventionen. Hon poängterade det viktiga i nedrustningssamarbeten och sa också att även om många stormakter inte godkänt konventionen och även om personminor haft en viktigare position i Finlands försvarshistoria än i andra europeiska länder är det inte skäl att stoppa konventionen. -Ett modernt Finland ska inte ha minor som i huvudsak är riktade mot civila, sa Elisabeth Nauclér. Utrikesminister Erkki Tuomioja sa att Finland kommer att fortsätta att vara aktiva i nedrustningsfrågor.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »