Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 juni, 2018 - 11:52Uppdaterad: tisdag, 26 juni, 2018 - 11:54
  • Frågan om Mariebads renovering diskuterades i går. Arkivfoto.

Nämnd vill ha långsiktig lösning för Mariebad

Stadens infrastrukturnämnd vill ha en långsiktig lösning för Mariebad och i går gav man infrastrukturdirektör Kai Söderlund i uppdrag att fortsätta projekteringen och att inleda upphandlingen av den vattenrening, ventilation och teknik som behövs för att badanläggningen ska kunna fungera i 30 år till.

Söderlunds förslag inför mötet var att renovera Mariebad enligt konsultfirman Projektengagemangs förslag, men nämnden ansåg att de åtgärder som inte har med rening och ventilation att göra bör vänta tills man fått klartecken från kultur- och fritidssektorn.

I budgeten för 2019 finns 4,1 miljoner euro vikta för Mariebadrenoveringen men Söderlund tror att de åtgärder som nämnden nu går in för kostar ungefär hälften. Han hoppas att Mariebad håller till sommaren 2019 så att man kan börja renoveringen då.

Frågor om upphandlingen

Huruvida Projektengagemang fortsätter jobba med ärendet är oklart. Nämnden återremitterade frågan då man anser att det finns flera frågetecken som bör rätas ut innan man går vidare. Bland annat undrar nämnden vem eller vilka som beslutat om konsultupphandlingen, varför den inte konkurrensutsatts och varför nämnden inte kände till omfattningen av upphandlingen. Hittills uppgår konsultkostnaden till 190.000 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »