Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 12 januari, 2022 - 18:45Uppdaterad: onsdag, 12 januari, 2022 - 18:52
  • Bilden tagen vid ett annat tillfälle. Arkivfoto: Malin Henriksson.

M/S Gabriella slog i kaj efter blackout

Viking Lines m/s Gabriella körde in i kajen i Helsingfors efter en blackout, då hon skulle köra ut från Helsingfors under onsdagen.

- Fartyget fick en blackout, det vill säga ett strömavbrott. Det i sin tur gjorde att hon törna emot kajen på Skatudden. Vissa plåtskador i fören på henne men inga personskador bland de drygt 200 passagerarna, säger Viking Lines informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström.

Kvällens avgång är nu inställd och Gabriellas körs tillbaks till sin plats. Men vad som orsakade strömavbrottet vet man inte i nuläget utan det kommer utredas. Senast i juli drabbades Gabriella av en blackout och bakgrunden till det var ett tekniskt fel, man trodde då att det berodde på att det var ett relä som hängde sig.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »